malgratcomunicacio.cat

En directe

Irina Carnicero i Quim Santarén seran la pubilla i l'hereu de Malgrat 2015. Foto: Premsa Ajuntament

Malgrat recupera la tradició de la pubilla i l'hereu

Segons la documentació de l'arxiu municipal aquesta tradició es va celebrar a Malgrat de 1960 a 1978. Irina Carnicero i Quim Satarén són la pubilla i l'hereu d'aquest 2015.Publicat:
20-07-2015 / 17:00:00
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Els joves malgratencs Irina Carnicero i Quim Satarén seran la pubilla i l'hereu de Malgrat de Mar 2015, una tradició que el poble recupera després que es deixés de celebrar l'any 1978. Irina i Quim seran proclamats pubilla i hereu de Malgrat en un acte de la Festa Major de Sant Roc que tindrà lloc el 14 d'agost a la plaça de Josep Anselm Clavé i que comptarà amb la presència d'hereus i pubilles de diversos pobles. A partir de llavors, seran els representants de Malgrat de Mar en les diferents festes de pubillatge que es fan al llarg de l'any arreu de Catalunya.

Irina Carnicero té 19 anys i estudia Grau en Periodisme amb itinerari de Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra. Forma part l'Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau i li agrada la música, llegir i anar a córrer. Quim Santarén Horta té 18 anys i estudia segon de Batxillerat Científic a l'Institut Ramon Turró i Darder. Li agrada la natura, l'esport -practica l'escala i les curses de muntanya- i la cultura. És soci del Grup Excursionista Malgratenc (GEM) i també ha participat en alguna representació d'Els Pastorets amb el Grup Germanor. 

L'anterior regidor de Cultura, Jordi Romero, va impulsar la iniciativa de recuperar aquesta tradició, després que algunes entitats i joves del poble manifestessin el seu interès. L'Ajuntament va iniciar una campanya per engrescar els joves de 16 a 22 anys durant el mes d'abril i es van presentar dues candidatures per pubilla i una per hereu. A més, durant la segona quinzena de juny es va activar una plataforma de votació per internet des del bloc de Joventut de Malgrat per escollir la pubilla i es van distribuir 20 urnes per recollir votacions en paper a diferents establiments comercials del poble. Segons dades de la Regidoria de Joventut, hi van haver 3.784 vots. Abans de finalitzar el període de votacions, una de les candidates a pubilla va comunicar a l’Ajuntament que l’any vinent no serà a Malgrat a causa dels seus estudis, i per tant, va declinar participar en el procés d’elecció.

Flora Velasco, que actualment viu a Tordera, va ser la darrera malgratenca que va portar la banda de pubilla de Malgrat l'any 1978. Segons la documentació de l’Arxiu Municipal la celebració de la tradició del pubillatge a Malgrat data de l’any 1960 i es va mantenir fins l’any 1978.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits