malgratcomunicacio.cat

En directe

Mapa de la distribució de maresmencs residents al món. Foto: CC Maresme

399 malgratencs i malgratenques viuen a l'estranger

El número de maresmencs que viuen a l'estranger ha augmentat enguany gairebé un 10% en el darrer any. Mataró, Calella i Premià de Mar són els municipis amb més veïns a l'estranger.Publicat:
20-07-2015 / 12:59:01
Actualitzat:
20-07-2015 / 13:17:00

Malgrat de Mar399 veïns (223 homes i 176 dones) que viuen a l'estranger. Això representa un 4,61% de la població del municipi segons les últimes dades de  l'informe del Padró d'habitants residents a l'estranger elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

El Padró d'habitants residents a l'estranger és un registre administratiu on consten les persones que viuen habitualment a l'estranger, tenen la nacionalitat espanyola (sigui o no l'única) i l'últim municipi al qual estan inscrits és qualsevol dels que hi ha a Catalunya. Les persones inscrites en aquest padró es consideren veïnes del municipi només a efectes del dret a vot.

França, Argentina i Alemanya són els principals païssos escollits pels maresmencs per viure-hi tot i que també tenen un pes destacat Suïssa, Regne Unit, Estats Units, Bèlgica, Andorra i Xile. Pel que fa als municipis d'origen, Mataró és el lloc d'on prové el 30,35% de la població maresmenca resident a l'estranger. Calella ocupa el segon lloc amb el 7,27% i Premià de Mar el tercer amb un 6,83%. Sant Iscle de Vallalta, Dosrius,  Santa Susanna, Sant Cebrià de Vallalta i Caldes d'Estrac són els municipis amb menys població a l'estranger. 

El Maresme és la quarta comarca de Catalunya amb més població resident a l'estranger, darrera del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits