malgratcomunicacio.cat

En directe

Excursió a les Mines de Can Palomeres dels participants del Voluntariat per la llengua. Foto: premsa Ajuntament

Una visita a les Mines de Can Palomeres tanca el curs de parelles lingüístiques

L'acte de cloenda va començar al Centre Cívic on el regidor de Joventut, Albert Cuní, va fer el lliurament dels diplomes.Publicat:
15-07-2015 / 12:42:11
Actualitzat:
15-07-2015 / 13:03:36

 

El Centre Cívic ha estat l'escenari que ha acollit aquest divendres l'acte de cloenda del curs de parelles lingüístiques de la campanya "Voluntariat per la llengua". L'acte va començar amb el lliurament de diplomes a les parelles que han fet 10 o més hores de trobada, a càrrec del regidor de Joventut, Albert Cuní. Després, es va fer una excursió fins a les Mines de Can Palomeres, en la qual hi van participar una vintena de persones de Malgrat i de la resta de la comarca del Maresme.

Durant el trajecte, els participants van aprendre com es diu ratpenat en diferents llengües i van participar en la lectura de fragments de la novel·la Les històries naturals de l'escriptor Joan Perucho. Aquest llibre, protagonitzat pel naturalista Antoni de Montpalau, explica la recerca d'un vampir a la Catalunya el segle XIX. L'excursió, organitzada pel Grup Excursionista Malgratenc (GEM), també va permetre als participants conèixer amb detall l'Espai de les Mines de Can Palomeres, on s'allotja la colònia de ratpenats més important de Catalunya.

Segons el Consorci de Normalització Lingüística, l'any 2014 Malgrat va tenir 20 parelles lingüístiques. Aquesta ha estat la xifra més alta de participació des de la posada en funcionament d'aquesta iniciativa l'any 2008 a càrrec de l'anterior regidor de Cultura i Joventut, Jordi Romero. L'actual edil Albert Cuní ha atribuït aquestes dades a la nova manera com es gestiona el programa, que es coordina des de l'àrea de Joventut al Centre Cívic, l'Escola Municipal d'Adults i la Biblioteca La Cooperativa. 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits