malgratcomunicacio.cat

En directe

Cartell del projecte Vacances en Pau 2015

Arrenca una nova edició de “Vacances en Pau”

Enguany els nens són acollits per famílies de Tordera, Palafolls, Santa Susanna, Pineda i Calella.Publicat:
14-07-2015 / 12:57:54
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

L’entitat ‘Malgrat amb el Sàhara’ ha engegat un any més el projecte “Vacances en pau”, que enguany permet acollir durant els mesos de juliol i agost vuit nens d’entre 10 i 13 anys que viuen als camps de refugiats del Sàhara. Aquest any els nens són acollits per famílies de Tordera, Palafolls, Santa Susanna, Pineda i Calella.

L’objectiu de “Vacances en pau” segons explica Josep Gelpí, un dels membres de l’entitat, és “treure els nens de la calor extrema dels camps de refugiats, fer-los una revisió dental, donar-los una dieta equilibrada i que tinguin l’oportunitat de conèixer i relacionar-se amb la societat catalana per tal que coneguin una realitat diferent”.

A les poblacions de l’Alt Maresme, que gestiona Malgrat amb el Sàhara, s’ha arribat a un màxim de 17 nens acollits. La crisi econòmica, però, ha fet que moltes famílies hagin deixat de participar en el programa. Segons Gelpí, aquest descens s’ha notat especialment des del 2010 “tot i que ara sembla que hi ha una millora, sobretot pel que fa a la predisposició de les famílies”.

La selecció dels nens que participen en el programa “Vacances en Pau” es fa en el territori d’origen per part de les diferents ONG’s que hi treballen. Les famílies catalanes acullen un infant a partir dels 8-10 anys, que sol repetir l’estada cada any fins els 13 anys. Després existeix la possibilitat que la mateixa família pugui acollir els germans.

Malgrat amb el Sàhara porta a terme el projecte “Vacances en Pau” des de l’any 2004 i gestiona les acollides a les poblacions de Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella i Sant Pol. El projecte, que compta amb la col·laboració dels Ajuntaments d’aquestes poblacions, va nèixer inicialment l’any 1997 arran del conflicte de Bòsnia.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits