malgratcomunicacio.cat

En directe

Platja de la Punta de la Tordera. Foto: Premsa

Comencen les obres de regeneració de la platja de La Punta de la Tordera

El Ministeri de Medi Ambient ha començat les actuacions que han d’aportar sorra procedent d’Arenys de Mar i que contemplen la construcció d’uns espigons geotèxtils.Publicat:
05-06-2015 / 12:51:08
Actualitzat:
00-00-0000 / 00:00:00

Aquesta setmana han començat les obres de regeneració de la platja de la Punta de la Tordera, un espai tradicionalment malmés pels temporals. Les actuacions previstes –i finançades- pel Ministeri de Medi Ambient contemplen l’aportació de 120.000 metres cúbics de sorra procedents de la zona d’Arenys de Mar i la construcció d’unes dunes i esculleres geotèxtils - utilitzat en enginyeria civil per al recobriment de marges i murs de contenció- entre la platja i el camping Blaumar, en total uns 800 metres.

El regidor en funcions de territori i sostenibilitat, Joan Mercader, ha explicat a Ona Malgrat que aquestes obres “són el resultat d’un estudi encarregat pels Ajuntaments de Malgrat i Blanes a la Universitat Politècnica de Barcelona que va concloure que s’havien de fer actuacions a curt i mig termini en aquesta zona tot i no ser aquesta la solució definitiva per a la problemàtica dels temporals”.

Mercader també ha defensat el projecte de l’Ajuntament de Malgrat de recuperar el camí de la Pomereda soterrant una escullera. Per dur a terme aquesta actuació, però, s’haurien d’expropiar una part dels campings que estan a primera línia de mar o fer-los retrocedir. Tot i això, el regidor ha matisat que “la prioritat del consistori és protegir el Pla de Grau”.

Les obres a la platja de la Punta de la Tordera han de finalitzar abans que comenci la temporada turística.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits