malgratcomunicacio.cat

En directe

La Junta Local de Seguretat pública va tenir lloc al Centre Cultural. Foto: Ona Malgrat.

Els Mossos d'Esquadra lliuraran una medalla al mèrit policial al cap de la Policia Local Joaquim Martínez

Salvador Rossell, cap de la comissaria de l'ABP d'Arenys de Mar dels Mossos d'Esquadra, va anunciar que es faria un reconeixement a Joaquim Martínez, cap de la Policia Local de Malgrat, dijous passat a la Junta Local de Seguretat oberta a la ciutadania, que va tenir lloc al Centre Cultural. A banda d'exposar les xifres de 2014, l'acte també va servir per conèixer les inquitetuds dels ciutadans. El terrorisme jihadista, la xenofòbia, la violència de gènere o la circulació són alguns dels temes que es van posar sobre la taula.Publicat:
30-03-2015 / 12:28:54
Actualitzat:
30-03-2015 / 14:54:08

La Junta Local de Seguretat oberta a la ciutadania va començar amb un minut de silenci en record a les víctimes de l'accident aeri, que va tenir lloc la setmana passada. Després, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van exposar les dades de la memòria de 2014 que recull l'activitat que van dur a terme a Malgrat de Mar. En aquest sentit, van destacar que l'any passat les infraccions penals van baixar un 14% respecte el 2013; els delictes un 16% i les faltes, un 11%. Es van reduir el nombre de tots els delictes contra el patrimoni, tret dels robatoris amb força en establiments públics. Els delictes de robatori amb violència es van reduir un 43% i els comesos a interiors de domicili, un 36%. Les infraccions penals van baixar un 28% en els darrers 7 anys, que suposen 535 fets penals menys.

Pel que fa a trànsit, l'any passat es van produir 98 accidents, mentre que el 2013, van ser 127. Coincidint amb la durada del Pla Local de Seguretat, els accidents de trànsit s'han reduït a Malgrat de Mar en un 21% entre els anys 2011 i 2014. A més, també s'ha produït una davallada del nombre de víctimes, passant de 33 l'any 2011 a 24 l'any passat.

En el transcurs de l'acte, Salvador Rossell, cap de la comissaria de l'ABP d'Arenys de Mar dels Mossos d'Esquadra, va anunciar públicament que lliuraran una medalla al mèrit policial amb el distintiu blau al cap de la Policia Local Joaquim Martínez per la feina que du a terme al capdavant del cos. Martínez es va mostrar molt satisfet i va destacar que aquesta medalla no és només per a ell sinó que també és un reconeixement a tots els agents que formen part de la Policia Local de Malgrat. Els Mossos d'Esquadra, que van titllar d'"exemplar" la Policia Local, van agrair també el suport i la confiança que els han ofert l'alcaldessa Conxita Campoy i Valentín Rodríguez, regidor de Convivència, Seguretat Ciutadana i Mobilitat, que van assistir a la seva darrera Junta Local de Seguretat. L'acte també va comptar amb la presència del cap de la comissaria del districte de Pineda de Mar dels Mossos d'Esquadra, Francesc Pujadas.

 

El terrorisme jihadista, la violència de gènere o la circulació, preocupacions dels ciutadans

La Junta Local de Seguretat oberta a la ciutadania va permetre que els malgratencs i malgratenques expresessin les seves inquietuds. Un veí va mostrar preocupació pel terrorisme jihadista arrel de la detenció aquest mes d'una dona a Malgrat de Mar en el marc d'una operació duta a teme per la Policia Nacional. El cap de la Policia Local Joaquim Martínez va explicar que "podem estar tranquils de manera relativa" perquè "la policia està en una situació d'alerta des de fa mesos". També va recordar que la detinguda "atrapava addictes a través de les xarxes socials" i que en cap cas "formava part d'una cèl·lula per atemptar".

Altres qüestions per les quals també van mostrar interès els ciutadans van ser la xenofòbia, la violència de gènere i la circulació. Tot i les intervencions que es van fer, Martínez va destacar que "li agradaria que assistís més gent" a la Junta Local de Seguretat oberta per conèixer de primera mà "quines són les seves preocupacions" amb més profunditat.

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits