malgratcomunicacio.cat

En directe

Imatge d'arxiu de l'últim temporal que va afectar les platges de Malgrat de Mar. Foto. Malgrat Comunicació.

L'Estat invertirà 30 milions d'euros per frenar la pèrdua de sorra de les platges del Maresme

La Direcció General de Costes preveu un pla d'actuacions que s'executaria en 15 anys i que contempla aportacions de sorra i la construcció d'espigons per assegurar-ne el manteniment. La primera actuació es portarà a terme aquest any a la zona del Delta de la Tordera. Publicat:
02-03-2015 / 12:27:42
Actualitzat:
02-03-2015 / 13:05:43

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va presentar divendres a la Generalitat, al Consell Comarcal del Maresme i als alcaldes de la comarca el pla que ha desenvolupat per intentar evitar la pèrdua de sorra de les platges maresmenques. L'Estat ha assenyalat que el projecte òptim tindria un cost de 50 milions d'euros i que amb aquests 30 milions inicials s'actuaria a les platges del Maresme que necessitin un nivell de protecció alta.

Una de les actuacions que es duran a terme serà la construcció de dics de contenció. Aquesta infraesctructura ha de permetre que la sorra abocada a les platges quedi retinguda i després es redistribueixi. La idea és que aquesta solució sigui definitiva.

El projecte de l'Estat divideix el litoral maresmenc en 3 zones: una entre el delta de la Tordera i el port d'Arenys; la segona, del port d'Arenys al de Mataró; i la tercera, del port de Mataró fins al Besòs. La primera actuació es durà a terme enguany a Malgrat de Mar, a la zona del Delta de la Tordera. L'any que ve es treballarà a Premià de Mar i el Masnou.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits