malgratcomunicacio.cat

En directe


El 69% de les famílies malgratenques tenen el kit de l'orgànica

La Regidoria de Medi Ambient ha finalitzat la campanya d'implantació de la recollida orgànica. 5.598 famílies malgratenques, un 69%, ja tenen el kit de l'orgànica. Actualment, s'està recollint 1 tona de fracció orgànica al dia.Publicat:
14-01-2015 / 10:45:33
Actualitzat:
14-01-2015 / 10:47:20

L'Ajuntament va posar en marxa la campanya d'implantació de la fracció orgànica a mitjan del mes d'octubre. Ha estat una campanya per facilitar a cada llar la informació per fer correctament aquesta recollida, així com el material necessari per portar-la a terme. Durant aquest temps, s'han repartit 5.598 kits de l'orgànica, format per un cubell de color marró de 10 litres per fer la separació de l'orgànica, a més, un paquet de bosses compostables i informació sobre el funcionament d'aquesta recollida selectiva. 

Segons l'empresa Spora, encarregada de la campanya d'implantació, els resultats han estat bons amb un 69% de kits de l'orgànica lliurats. D'aquest total, 2.237 kits, un 28%, s'ha repartit casa per casa; 3.272, un 41%, en els punts informatius habilitats; 64, un 1%, a les xerrades informatives. A la recepció de l'Ajuntament, s'han lliurat també 25 cubells. 

El regidor responsable de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Joan Mercader, ha destacat la bona acollida que ha tingut la campanya entre la ciutadania. En aquest sentit, l'empresa Spora, que ha portat a terme campanyes a diferents municipis de tot Catalunya, ha destacat que el nivell d'implantació de la campanya ha estat "molt elevat" i l'ha comparat amb l'obtingut a Badalona amb un 70%. 

 

MIllorar la qualitat 

Segons la Regidoria de Medi Ambient es recull 1 tona de fracció orgànica diària. Aquesta xifra és inferior a la dels primers mesos de recollida de l'orgànica. El motiu és que l'Ajuntament ha optat per instal·lar només contenidors de color marró amb boca reductora amb l'objectiu que només s'hi llenci fracció orgànica i no d'altres. D'aquesta manera, s'ha reduït la quantitat però s'ha millorat la qualitat de la recollida, ja que no s'hi barregen altres residus amb l'orgànica.  

La Regidoria de Medi Ambient ha precintat els contenidors soterrats de l'orgànica i ha col·locat al costat uns de superfície de color marró. Això, és perquè els soterrats no tenen boca reductora per evitar que s'hi llencin residus que no són orgànica. L'Ajuntament és a l'espera que arribin les boques reductores que ha comprat per instal·lar-les en els contenidors soterrats. Durant aquests mesos, s'ha fet una prova a la plaça de Pau Casals on sí que hi ha un contenidor soterrat per a l'orgànica amb boca reductora. Com que aquest sistema ha funcionat, s'ha optat per anar instal·lant aquestes boques a tots els soterrats de color marró del poble. 

Actualment, el servei de recollida de la fracció orgànica es porta a terme els dilluns, dimecres, divendres i diumenges. Els malgratencs i malgratenques han de separar a casa la fracció orgànica -restes de menjar, closques d'ou i marisc i marro del cafè , entre altres- i dipositar-la en el contenidor marró. 

El regidor Joan Mercader agraeix la col·laboració dels ciutadans que separen correctament els residus, però reconeix que "encara hi ha molt camí per fer per recollir més quantitat mantenint la mateixa qualitat".

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits