malgratcomunicacio.cat

En directe

La presentació de la CUP va omplir la sala de la biblioteca de gom a gom. Foto: Ona Malgrat.

La participació ciutadana, la municipalització dels serveis i les persones, principals eixos de la CUP

La Candidatura d'Unitat Popular de Malgrat de Mar es va presentar ahir a la biblioteca La Cooperativa. La sala es va omplir de gom a gom per conèixer els seus objectius i propostes. La CUP, que es presentarà a les eleccions municipals del maig, va avançar que aposta per la participació ciutadana, la municipalització dels serveis i les persones, i que treballarà sempre basant-se en un sistema assembleari.Publicat:
12-01-2015 / 10:51:52
Actualitzat:
12-01-2015 / 13:52:02

Asseguts en rotllana. Així es van donar a conèixer públicament els membres de la CUP de Malgrat de Mar ahir a la biblioteca La Cooperativa. La Candidatura d'Unitat Popular va presentar un projecte col·lectiu obert a tots els malgratencs i malgratenques i basat en una organització horitzontal i un sistema assembleari. La CUP persegueix un objectiu clar: "treballar per les persones i regenerar la democràcia".

Jofre Marès, membre de la candidatura a Malgrat, va explicar que "es presenten per sumar" i que es mouen al voltant de tres eixos: "la participació ciutadana, la municipalització dels serveis i persones i crisi". A partir d'aquesta base, Marès diu que "s'estudiaran els pressupostos per tal de fer-los el més justos possibles i d'aconseguir que els ciutadans s'hi sentin a gust".

En relació al sistema assembleari, Núria Casajuana va assegurar que és "eficaç". Casajuana considera imprescindible que "tot allò que afecta al poble passi per assemblea". També va destacar que "la CUP és el poble i que no existeix si no hi ha gent que diu què vol que faci". A més, Casajuana va remarcar que la idea de la candidatura és continuar organitzant les assembles locals setmanals després de les eleccions del maig i assemblees obertes als ciutadans per tractar determinats temes.

De cara a les eleccions del maig, la CUP ha avançat que no pactarà ni amb el Partit Popular ni amb Plataforma per Catalunya i que les forces polítiques que vulguin fer-ho "hauran d'avenir-se al seu programa". Paco Márquez, que ha reconegut que el del maig "serà un escenari obert", diu que "primer cal tenir la confiança de la gent".

Després de l'acte d'ahir, que va comptar amb la presència de l'exalcalde de Celrà Dani Cornellà, ara la CUP de Malgrat treballarà en la confecció de la llista per a les eleccions municipals. S'han fixat com a data límit per tenir-la a punt el 31 de gener. Els membres de la llista seran escollits en les assemblees locals, que es convoquen els dijous de 15 h a 17 h i els divendres de 20 h a 22 h al carrer Indústria, 69. Després elaboraran el programa electoral.

 

Galeria d'àudios

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits