malgratcomunicacio.cat

En directe

El kit de l'orgànica que rebran cada llar malgratenca. Foto: Malgrat Comunicació.

El repartiment del kit de l'orgànica casa per casa comença avui

La Regidoria de Medi Ambient informa que avui a la tarda s'iniciarà el repartiment del kit de l'orgànica. Cada família malgratenca rebrà un cubell de color marró, bosses compostables i informació sobre com separar els residus per fer aquesta recollida.Publicat:
27-10-2014 / 08:23:43
Actualitzat:
27-10-2014 / 08:27:05

Informadors ambientals visitaran casa per casa per lliurar un cubell de color marró de 10 litres per fer la separació de l'orgànica, a més, un paquet de bosses compostables i informació sobre el funcionament aquesta recollida selectiva. En cas que no es pugui deixar el material en alguna casa, es deixarà un targetó que servirà per anar a recollir aquest kit de l'orgànica als punts informatius següents:

· 30 d’octubre, 6 i 13 de novembre 10-14 h c/ Ramon Turró, cantonada av. Bon Pastor

· 31 d’octubre, 7 i 14 de novembre 10-14 h Av. Mediterrània 16-20 h Pl. de l’Església

· 1 i 15 de novembre 10-14 h / 16-20 h Plaça de l’Església

· 8 de novembre 10-14 h Peixateries Velles 16-20 h Pl. de l’Església 

La recollida de matèria orgànica a Malgrat de Mar començarà el proper mes de novembre. A partir d’aquesta data, els malgratencs i malgratenques hauran de separar a casa la fracció orgànica -restes de menjar, closques d’ou i marisc i marro del cafè , entre altres- i dipositar-la en el contenidor marró. 

Fins ara, a les àrees de contenidors d’escombraries del poble n’hi ha de quatre tipus: vidre, paper-cartró, envasos i rebuig. En aquest darrer contenidor, el de rebuig, hi llencem ara fracció orgànica -restes de fruita, verdura, carn i peix, menjar cuinat, closques d’ou, marisc i fruits secs, pa, marro de cafè, restes d’infusions, taps de suro, llumins, serradures, paper de cuina i tovallons bruts i petites restes de jardineria- juntament amb residus no biodegradables com bolquers, compreses, pols d’escombrar i burilles de cigarretes. A partir de novembre, al contenidor de rebuig -el de color verd fosc- només hi dipositarem els residus inorgànics. La matèria orgànica anirà al contenidor marró. 

Benefici ambiental 

L’objectiu principal és millorar quantitativa i qualitativament les recollides selectives per arribar a generar menys fracció de rebuig. La recollida de la matèria orgànica suposa un important benefici ambiental, ja que és una part important del conjunt de deixalles que es generen a casa, i el fet de separar-la permet convertir-la en adob orgànic i també en energia. La normativa que preveu aquesta recollida és una directiva europea, que va assumir la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, tots els municipis estan obligats a prestar el servei de recollida selectiva de matèria orgànica. 

Paral·lelament, l’Ajuntament instal·larà a les àrees de recollida selectiva d’escombraries contenidors marrons per dipositar aquestes restes. A les àrees soterrades, un dels actuals contenidors de rebuig es convertirà en el de la fracció orgànica. En els de superfície, es col·locaran uns contenidors marrons amb tapa reductora per evitar que es llencin altres tipus de residus. 

Servei, iniciat al 2010 amb grans productors 

L’Ajuntament de Malgrat va iniciar la recollida de màteria orgànica al 2010 amb comerços, escoles, residències, restaurants i establiments turístics. Una vuitantena d’aquests grans productors participen des de llavors en aquesta recollida.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits