malgratcomunicacio.cat

Engega de nou el projecte socioeducatiu GR-Malgrat, coincidint amb el curs escolar

Les regidories d'Educació i Joventut han posat en marxa per segon any consecutiu el projecte socioeducatiu que té com a objectiu acompanyar els infants i joves per a la millora de l’èxit educatiu, tant acadèmic com personal. La principal novetat d'aquesta edició és que el projecte s'inicia i es tancarà, coincidint amb el calendari escolar. Publicat:
02-10-2014 / 10:33:58
Actualitzat:
02-10-2014 / 11:41:38

La iniciativa, engegada l'any passat, parteix de la necessitat de donar suport educatiu a infants i joves. El projecte GR-Malgrat, que porta aquest nom en referència a un camí de gran recorregut, pretén acompanyar l’alumnat en el seu itinerari formatiu i també fomentar el coneixement i la capacitat de gestió de les emocions com a part del desenvolupament integral dels infants i joves. La iniciativa vol promoure la corresponsabilitat activa de les famílies i els centres educatius. 

El projecte conté 6 accions que es corresponen a 3 línies d'actuació: èxit, escoltem i emociona't CdS. L'acció Èxit, està adreçada per una banda a nens i nenes d'entre 8 i 12 anys, i per l'altra, a joves d'entre 13 i 18 anys; amb dificultats d'aprenentatge i que per diversos motius no poden rebre aquest suport de manera adequada de les seves famílies. Es tracta d'un projecte educatiu de reforç escolar fora de l'horari lectiu.  Aquest projecte proporciona un espai per reforçar les competències escolars com són fer els deures, treballar els hàbits d'estudi, l'autoestima, la motivació i l'esforç, entre altres. El grup d'infants treballaran al Centre Cívic de dilluns a dijous de 17 h a 18 h, i els joves de dilluns a dijous de 18 h a 19 h.  

El projecte Escoltem és un projecte de gestió de les emocions i actituds -comportament, motivació, relació entre iguals i actitud a l'aula. Les accions, adreçades a infants d'entre 8 i 12 anys, i a joves d'entre 13 i 18 anys, van dirigides a treballar el desenvolupament personal i social de l'alumne per millorar el seu èxit escolar. Les sessions es porten a terme al Centre Cívic, en el cas dels infants, de dilluns a dijous de 17 h a 18 h, i en els dels joves, de dilluns a dijous de 18 h a 19 h. 

El projecte Emociona't CdS és un curs d'educació emocional per a joves, en el qual es treballen continguts relacionats amb el creixement personal, la gestió d'emocions, l'autoconeixement i la presa de decisions. El curs està adreçat a nois i noies d'entre 13 i 18 anys i es porta a terme dos dissabtes al mes de 16 h a 19 h durant el curs escolar.

Per últim, les regidories d'Educació i Joventut també han posat en marxa en aquesta edició els tallers de gestió emocional, que es fan a tots els cursos d'ESO i el projecte Aula Oberta de l'Institut Ramon Turró i Darder dins l'horari lectiu.  

Els projectes estan gestionats per l'empresa Itinere Serveis Educatius i per a més informació cal adreçar-se a la Regidoria d'Educació -Àrea de Serveis Personals al telèfon 93 761 43 86- o bé a la Regidoria de Joventut -Centre Cívic al telèfon 93 761 98 13. 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits