malgratcomunicacio.cat

La recollida de la matèria orgànica a Malgrat començarà l'1 de novembre

La recollida de matèria orgànica a Malgrat de Mar començarà el proper mes de novembre. A partir d’aquesta data, els malgratencs i malgratenques hauran de separar a casa la fracció orgànica -restes de menjar, closques d’ou i marisc i marro del cafè , entre altres- i dipositar-la en el contenidor marró. L’Ajuntament iniciarà a mitjans d'aquest mes d'octubre una campanya per facilitar a cada llar la informació per fer correctament aquesta recollida, així com el material necessari per portar-la a terme.

 Publicat:
01-10-2014 / 08:50:04
Actualitzat:
01-10-2014 / 13:45:26

Fins ara, a les àrees de contenidors d’escombraries del poble n’hi ha de quatre tipus: vidre, paper-cartró, envasos i rebuig. En aquest darrer contenidor, el de rebuig, hi llencem ara fracció orgànica -restes de fruita, verdura, carn i peix, menjar cuinat, closques d’ou, marisc i fruits secs, pa, marro de cafè, restes d’infusions, taps de suro, llumins, serradures, paper de cuina i tovallons bruts i petites restes de jardineria- juntament amb residus no biodegradables com bolquers, compreses, pols d’escombrar i burilles de cigarretes. A partir de novembre, al contenidor de rebuig -el de color verd fosc- només hi dipositarem els residus inorgànics. La matèria orgànica anirà al contenidor marró.

Benefici ambiental

L’objectiu principal és millorar quantitativa i qualitativament les recollides selectives per arribar a generar menys fracció de rebuig. La recollida de la matèria orgànica suposa un important benefici ambiental, ja que és una part important del conjunt de deixalles que es generen a casa, i el fet de separar-la permet convertir-la en adob orgànic i també en energia. La normativa que preveu aquesta recollida és una directiva europea, que va assumir la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, tots els municipis estan obligats a prestar el servei de recollida selectiva de matèria orgànica.

Informació porta a porta

L’Ajuntament de Malgrat ha rebut una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya per portar a terme la implantació d’aquesta recollida. A mitjans d'aquest mes d'octubre, la Regidoria de Medi Ambient té previst començar la campanya informativa, a través d’activitats diverses per arribar a persones de totes les edats. A més, informadors ambientals aniran casa per casa per portar a cada família malgratenca un cubell de color marró de 10 litres per fer la separació de l’orgànica, a més, un paquet de bosses compostables i informació sobre el funcionament d’aquesta recollida selectiva. En cas que no es pugui deixar el material en alguna casa, s’habilitaran espais per anar a recollir-lo. A més, l'Ajuntament oferirà properament a www.ajmalgrat/joreciclo

Paral·lelament, l’Ajuntament instal·larà a les àrees de recollida selectiva d’escombraries contenidors marrons per dipositar aquestes restes. A les àrees soterrades, un dels actuals contenidors de rebuig es convertirà en el de la fracció orgànica. En els de superfície, es col·locaran uns contenidors marrons amb tapa reductora per evitar que es llencin altres tipus de residus.

Servei, iniciat al 2010 amb grans productors

L’Ajuntament de Malgrat va iniciar la recollida de màteria orgànica al 2010 amb comerços, escoles, residències, restaurants i establiments turístics. Una vuitantena d’aquests grans productors participen des de llavors en aquesta recollida. El regidor de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Joan Mercader (PSC), anima als malgratencs i malgratenques a participar en aquesta iniciativa, que és “una responsabilitat compartida en benefici de tots”. El regidor ha afegit que l’Ajuntament donarà el màxim d’informació per fer que aquest procés sigui fàcil per al ciutadà per evitar que ningú es quedi amb dubtes sobre el funcionament.

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits