malgratcomunicacio.cat

L'inspector de la Policia Local de Malgrat rep una condecoració al mèrit professional

L'inspector en cap de la Policia Local de Malgrat, Joaquim Martínez, ha rebut aquest migdia una condecoració al mèrit professional de mans de l'alcaldessa, Conxita Campoy, durant l'acte institucional de celebració de la diada de Sant Miquel, patró del cos. El regidor de Convivència, Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Valentín Rodríguez, ha fet balanç de la tasca policial durant els darrers 7 anys. Publicat:
26-09-2014 / 13:02:46
Actualitzat:
26-09-2014 / 13:52:19

Valentín Rodríguez ha defensat el lliurament de la creu al mèrit professional de primera classe, amb distintiu vermell a l'inspector de la Policia Local "per la seva integritat, la seva visió sobre el servei policial, la seva professionalitat, la seva formació continuada, la seva lluita per la millora de la convivència a Malgrat -el seu poble- la seva visió de futur i la idea que un cap sempre ha de posar-se d'exemple de tot davant de tots". Joaquim Martínez ha agraït "la bona feina a la plantilla de la Policia Local que fa possible els bons resultats del cos". 

El regidor de Convivència, Seguretat Ciutadana i Mobilitat ha donat dades de la tasca policial realitzada des de 2007 per explicar l'evolució que ha fet el cos. "Us recordo que quan vaig rebre l'encàrrec polític de dirigir la Policia Local, molts de vosaltres em posaveu com a exemple bona direcció, l'activitat d'algunes policies veïnes i que en poc temps hem vist la seva degradació professional per manca de suport polític i perquè s'ha donat veu dins del propi cos a aquells que no eren exemple de res", ha dit Valentín Rodríguez.

Entre les dades facilitades hi ha que l'any 2007 la Policia Local de Malgrat va rebre 5.042 trucades mentre que l'any passat em va rebre 14.231, i que els serveis d'atenció al ciutadà s'han incrementat un 33%. Una altra de les xifres ha estat la reducció del nombre d'accidents: l'any 2008 es van produir 261 accidents i l'any passat 127. Una altra de les dades destacades ha estat que al 2007 es van tramitar 12.487 multes, mentre que l'any passat van ser 6.924. Des de 2008 fins l'any passat, els delictes s'han reduït un 11 i les faltes un 24%. 

Pel que fa al funcionament intern de la Policia Local, el regidor ha explicat que l'any 2007 els agents feien 6.000 hores extres l'any i que aquesta xifra s'ha reduït aquest any fins a 1.288. A més, fa 7 anys es van fer 600 hores de formació, mentre que en els darrers 5 anys la mitjana d'hores ha passat a 4.000 hores l'any. Pel que fa a l'absentisme laboral, l'any 2013 es va produir un 2,90%. 

Per la seva part, l'alcaldessa, Conxita Campoy, ha tingut també paraules d'agraïment a la tasca que fan els agents de la Policia Local, als quals ha insistit a dir que no oblidin mai la diferència entre "estar de policia i fer de policia". 

Durant l'acte, al qual han assistit nombrosos regidors del consistori -del govern i de l'oposició- també s'han lliurat felicitacions públiques i medalles d'honor al mèrit professional a diversos agents de la Policia Local de Malgrat, altres treballadors de la plantilla del cos i a ciutadans. 

 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits