malgratcomunicacio.cat
Un moment de la reunió informativa de dijous. Foto: Malgrat Comunicació.
Un moment de la reunió informativa de dijous. Foto: Malgrat Comunicació.
Presenten l'avanç de reordenació del sector de l'"Astillero" i es poden presentar al·legacions fins el 30 de setembre

L'Ajuntament va oferir dijous al vespre una reunió informativa sobre la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal per desenvolupar urbanísticament el sector de l'avinguda dels Pins. Els redactors de l'avanç i el regidor d'Urbanisme, Joan Mercader, van insistir que cal fer el planejament per desenvolupar i endreçar aquesta zona i van animar als veïns i veïnes a participar-hi i fer-hi aportacions. 

Publicat:
19-09-2014 / 13:05:30
Actualitzat:
22-09-2014 / 12:02:56

L'arquitecte Ricard Casademont -redactor de l'avanç- va exposar en detall l'objectiu d'aquesta actuació. Va explicar que la intenció és trobar solucions a aspectes d'ordenació no resolts fins ara i garantir la convergència dels interessos públics i privats. Va fer referència als diversos planejaments que hi ha hagut fins ara i va dir que per aconseguir desenvolupar aquest sector s'ha optat per encetar un camí diferent. "Durant els darrers 30 anys no s'ha pogut fer una gestió rápida i àgil perquè els instruments dels quals disposava l'Ajuntament per fer-ho eren febles", va assegurar Ricard Casademont. L'arquitecte va insistir a dir que la voluntat de l'Ajuntament és que "tothom estigui equilibrat amb els seus veïns" i també va remarcar que la idea és que "un lloc tan consolidat no tingui càrregues desproporcionades". 

Veïns i propietaris assistents a l'acte -una cinquantena aproximadament- van mostrar la seva preocupació per aquest procés. Van manifestar la seva incertesa per si s'ha de fer pagaments elevats per les obres i també van expressar el rebuig a que l'accés al vial de l'avinguda dels Pins estigui tallat a la circulació. Els afectats van expressar la necessitat de aquest sector de l'"Astillero" -que va des de la riera del Bon Pastor fins a l'avinguda Colom- estigui urbanitzat i amb tots els serveis corresponents disponibles. 

Per la seva part, el regidor d'Urbanisme, Joan Mercader, va demanar als veïns que hi facin al·legacions i aportacions a la proposta, i en relació a la mobilitat a l'avinguda dels Pins va dir que és un debat que caldrà tenir quan es projecti la urbanització del vial. Joan Mercader va insistir que la voluntat del consistori malgratenc és trobar solucions per millorar la zona de l'"Astillero". En aquest sentit, l'advocat -també redactor de l'avanç- Agustí Figueras va explicar que per poder arranjar el carrer primer cal fer un planejament, que és el primer pas que ara s'inicia. 

El termini per presentar al·legacions a l'avanç d'ordenació, que va ser aprovat per ple el 10 de juliol, es va obrir a final del mes de juliol i es poden presentar fins el 30 de setembre. 

Notícies

Totes les notícies

Agenda

Tota l'agenda

Ona Malgrat

Ràdio a la carta Programes Contacte

MLGVisió

Xarxes Socials

Butlletí

Qui som

Crèdits

Ajuntament de Malgrat de Mar - Carme 30 - 08380 - Malgrat de Mar (Barcelona)
Telf. 93 765 33 00 - Fax. 93 761 09 93 - premsa@ajmalgrat.cat - Avís legal - Crèdits